top of page

JUNIORKOKK - Geitmyra

Da er vi ferdig med 6 kursdager på Geitmyra. Hver tirsdag og torsdag i 3 uker har Ung Bjørndal vært på Geitmyra og lært nye ting. Da vi fremdeles er i lockdown har vi gjennomført kurset ute. Er det bedre enn å være inne? Ja, det kan man si. Lage mat i fin været skaper motivasjon og glede✨


I går var vår siste dag på Geitmyra, men i dag sitter vi igjen med mye lærdom innenfor matlaging. Vi har vært med kokken Selje og laget ulike mat med ulike smaksvarianter. Vi har også fått være med på å velge hva vi ønsker å lage🙌.


Maten vi lagde skulle være i tråd med sesongen til de ulike ingrediensene vi skulle bruke. Vi smakte på blåskjell, hval og larver. Vi lærte å lage bærekraftig mat, matlagingsteknikker og ikke minst samarbeide med hverandre. Vi lærte om de ulike sesongene, smaksvarianter, knivregler & kutteteknikker. Ung Bjørndal lærte å lage mat som skal være enkel å lage på farta og til en stor gruppe. Ikke minst fikk vi spise maten selv😋.


Lurer du på hva vi har laget? 🤔


Jo, det skal du få vite. Vi har laget linsesuppe med kokos, denne suppen er full av smak fra ingefær og karri. Vi lagde også brød til. Vi ristet vår egen tackorydder, spiste bananpannekaker og ristet vårt eget smør. Vi har lært å lage fiskeburger fra bunnen av og chilli con carne uten kjøtt. Vi har laget quesadilla med bønner og linser. Vi har laget ovnsbakte rotgrønnsaker og krutonger. Det skal sies at alle rettene er laget fra bunnen av.


Maten vi har lært å lage, spist og smakt har vært bærekraftig og sunn mat🤩.
49 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

留言


bottom of page